Miljøministeren har indgået aftale med fagfolk over hele landet om gratis klimatilpasningstjek, der kan spare boligejere både bekymringer og penge.

De senere års skybrud er en forsmag på en type af vejr, som vi får mere af fremover. Mange boligejere har ikke investeret i tiltag for at sikre huset mod ekstremt vejr. Mange er ikke klar, at de også selv har et ansvar for at sikre deres hjem mod oversvømmelse. Og mange ved ikke, hvad de skal gøre for at få et hjem, der er mere forberedt på voldsommere regn.

Derfor har miljøminister Ida Auken har samlet flere brancher og indgået en aftale om at tilbyde danskerne et gratis klimatilpasningstjek af boligen. Tjekket er første skridt på vejen til at stoppe ubehagelige oversvømmelser.

Klimatjekket består af et uforpligtende besøg af en fagmand, hvor bolig og have gennemgås med henblik på påpegning problematiske forhold, f.eks. risikoen for oversvømmelse under skybrud.​

- Det kan være rigtig svært at overskue, hvor man skal begynde, når man skal sikre sin bolig mod oversvømmelser. Heldigvis er der en masse fagfolk, der har helt styr på, hvordan man undgår, at vandet vælter ind i huset. Jeg håber, at et gratis klimatilpasningstjek vil give flere boligejere mod på opgaven, siger miljøminister Ida Auken.

Kontakt A.N. Anlæg i dag for at få et gratis klimatjek af netop din bolig.​​