Støttemur i Aarhus, Randers, Silkeborg, Viborg

Hos A.N. Anlæg i Hammel har vi mange års erfaring inden for opbygning af støttemur i haver, haveanlæg, parker, indkørsler og alle mulige andre steder. 

Vi arbejder således for private husejere, virksomheder, boligforeninger og offentlige institutioner i blandt andet Aarhus, Randers, Silkeborg, Viborg og omegn.

Kontakt os for et godt tilbud

Formålet med en støttemur eller et stendige

Støttemure og stendiger er komplekse konstruktioner, der har flere vigtige funktioner. De giver stabilisering og forhindrer jorderosion på skråninger. Disse strukturer kan også skabe terrasser, hvilket udnytter skrå terræn til havearbejde eller byggeri. Deres æstetiske aspekt kan forbedre områdets udseende og være yderst funktionelle i områder med forhindrende erosioner.

De hjælper med dræning, minimerer oversvømmelsesrisikoen og fungerer som skillevægge og afskærmning. Endelig kan de understøtte beplantning og give mulighed for hængende haver, hvilket tilføjer visuel og økologisk værdi til området. Samlet set er de alsidige og vigtige i landskabsarkitektur og ingeniørarbejde.

Hvordan laver man en støttemur?

Vores støttemure, der kan bygges af mursten eller kampesten, kan holde især jord og grus tilbage ved ustabile skråninger i forbindelse med større niveauforskelle. 

Dertil kommer, at de er ganske dekorative. Ofte bliver en støttemur bygget skråt ind mod niveauforskellen, så murens vægt kan holde jorden tilbage, så det ikke skrider ud.​​​

En mindre støttemur, der kan bruges ved niveauforskelle mellem haver og veje, vil ofte være helt lodret. Det giver mere plads i haven, ligesom der også kan ligge både praktiske og æstetiske overvejelser bag lodrette støttemure.

En såkaldt lukket støttemur kan bygges i forhold til niveauforskelle på op til tre meter, såfremt de opføres med hældning. 

Vinklen på denne hældning afhænger naturligvis af trykket på jorden og højden af muren. En lukket mur betyder, at stenene er helt tæt sammen, som i et murværk. En åben mur har derimod huller mellem stenene, som kan bruges til beplantning.

Få et uforpligtende tilbud på støttemure

Kontakt os allerede i dag på telefon 21 75 99 08 eller e-mail ananlaeg@gmail.com, hvis du ønsker en drøftelse om en støttemur, eller ønsker at få et uforpligtende tilbud til en attraktiv pris.​​ Vi ser frem til at høre fra dig!

Ring og hør mere